Sitemap | Roodenburgerstraat 1A, 2313 HH Leiden | Oosterkerkstraat 1, 2312 SN Leiden

Werkwijze

Mijn visie is behandeling bieden vanuit samenwerking en betrokkenheid, en een holistische blik, om jou te helpen weer beter in je vel te komen, en je evenwicht en kracht weer te hervinden.
Startend met jouw vraag, bied ik psychotherapie volgens de nieuwste, wetenschappelijke richtlijnen. 

In mijn werkwijze val ik terug op wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethoden zoals CGT, EMDR, schematherapie, ACT, mindfulness, exposure en diverse verwerkingstechnieken. Daarnaast ben ik ook getraind in de oplossingsgerichte psychotherapie, positieve psychologie, coaching en lichaamsgericht werk. Het is afhankelijk van de problemen, je persoonlijkheid en voorkeur welke aanpak het beste aansluit! 

Bij stress en emotionele problemen speelt een wisselwerking tussen lichaam en geest vaak een rol en dit kan het natuurlijk herstel of verwerkingsproces in de weg staan. Aandacht voor het lichaam en zelfzorg/leefstijl wordt dan ook meegenomen in de behandeling. 

Indien er meerwaarde bestaat, stel ik ook verwijzing voor naar andere disciplines zoals haptotherapie, diëtiek, fysiotherapie, arts of psychiater (farmacotherapie) of andere vormen van ondersteuning zoals yoga, bokstherapie of running therapy. 

Ik werk klachtgericht en vanuit het 'hier en nu'. De hulpvraag en de huidige situatie zijn het uitgangspunt van de behandeling. Dat neemt niet weg dat er verbinding met het verleden gelegd kan of zal worden, indien het helpend is om tot inzicht en verandering te komen! 


http://www.praktijkkern.nl/bestanden/Information-English-spoken-treatment.pdf©2024 Praktijk Kern Leiden