Sitemap | Roodenburgerstraat 1A | Oosterkerkstraat 1, 2312 SN Leiden, 2313 HH Leiden

Introductie

Lucie Timmers

Psychotherapeut
GZ-psycholoogMijn naam is Lucie Timmers en ik werk sinds maart 2013 als BIG-geregistreerd psychotherapeut en sinds juli 2016 ook als GZ-psycholoog.  Eerder heb ik ruim 13 jaar gewerkt bij een specialistische afdeling voor PTSS-behandelingen in Den Haag maar sinds mei 2019 werk ik volledig in mijn eigen praktijk. 
 
Ik ben opgeleid als integratief psychotherapeut. Dat betekent dat ik van alle stromingen binnen de academische psychologie
heb geleerd en ook kan gebruiken binnen de behandelingen. Toch heb ik me in de loop van de jaren wat meer verdiept in een aantal therapievormen. Mijn specialisatie ligt op 2 gebieden. De eerste is behandeling specifiek gericht op het verwerken van ervaringen uit het verleden die in het hier-en-nu nog zorgen voor klachten zoals angst, herbelevingen en vermijding van bepaalde zaken. Therapievormen die ik hierbij gebruik zijn onder andere exposurebehandeling, EMDR, imaginaire rescripting en Narratieve Exposure Therapie..

Daarnaast, en vaak ook niet los van het bovenstaande, op het gebied van de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek zoals moeite hebben met het omgaan met de eigen emoties, moeite hebben met aangaan en volhouden van relaties, problemen met zelfbeeld en identiteit. 
De therapievormen waarin ik me verder heb opgeleid op dit gebied zijn schematherapie, maar de laatste jaren ook Affect Fobie Therapie en onlangs heb ik mijn opleiding tot Transference Focused Psychotherapy-therapeut afgerond.  

Ik ben verder bijzonder geïnteresseerd in traumabehandeling, interculturele (traumagerelateerde) en migratie problematiek.

****

Informatie nav de corona-virus crisis
3 juni 2020

Behandelingen vinden in principe gewoon weer in de praktijk plaats. Er is veel ruimte. Het is belangrijk om niet te komen als u neusverkouden bent, hoest, keelpijn heeft of koorts. U kunt dan ook tot op het laatst uw afspraak afzeggen. Bij  deze klachten kunnen we dan de afspraak via bellen of beeldbellen doen. Ik gebruik hiervoor KPN Zorgmessenger. Ook de app Signal is mogelijk. 


Verder houd ik me aan de richtlijnen van het RIVM tav hygienemaatregelen. Dwz geen handen schudden en voldoende afstand,  (1,5 meter). Ik doe zelf de deur van de kamer open en dicht.

  

©2020 Praktijk Kern Leiden