Sitemap | Roodenburgerstraat 1A | Oosterkerkstraat 1, 2312 SN Leiden, 2313 HH Leiden

Introductie

Mariëlle van der Poel

GZ-psycholoog
Eerstelijnspsycholoog


In 1994 ben ik afgestudeerd in de klinische en gezondheidspsychologie. Tot mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest als verpleegkundige in de algemene gezondheidszorg. Mijn ervaring als verpleegkundige is van invloed op mijn werk als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg; de interactie tussen lichaam en geest is een belangrijk aandachtspunt in mijn werk als psycholoog.

Tussen 1994 en 2003 heb ik mijn registraties als Eerstelijnspsycholoog NIP en GZ-psycholoog BIG behaald. Sinds 2002 ben ik als vrijgevestigd psycholoog gaan werken en een samenwerking aangegaan met andere psychologen en psychiaters, aanvankelijk als Praktijk Kernstraat, inmiddels Praktijk Kern genaamd. We hebben overleg, sturen zo nodig naar elkaar door en we nemen voor elkaar waar.
Onze praktijk is in twee gezondheidscentra in Leiden gevestigd waar er een samenwerking is met andere zorgaanbieders in de eerstelijn. 

Sinds 2003 ben ik verbonden aan het landelijk netwerk voor ADHD bij volwassenen.

Ik geef supervisie aan GZ-psychologen in opleiding. Ik ben tevens geregistreerd als supervisor voor de Basisaantekening Psychodiagnostiek en de registratie voor Eerstelijnspsycholoog NIP.

Sinds enkele jaren verzorg ik met collega Suzanne Stil en psychosomatisch fysiotherapeuten Edith Pans en Mirthe Engels het combinatieprogramma 'Voluit leven'. Meer informatie over dit programma is te vinden bij werkwijze.


Actueel: Corona-maatregelen dd 01-6-2020
Ten aanzien van de huidige situatie rondom het  coronavirus wil ik het volgende melden wat betreft de gedragsregels die zijn opgesteld door het RIVM en het op dit moment geldend advies van onze beroepsvereniging.

Als er geen ziekteverschijnselen zoals koorts, keelpijn en verkoudheid én je vermoed geen besmetting dan ben je welkom op de praktijk. Ik hanteer maatregelen als fysieke afstand van 1,5 meter en hygiënische maatregelen. Ik zal de deur voor je open doen, als er al iemand in de wachtkamer is zal ik je vragen even buiten te wachten, stoelen worden na de afspraak schoongemaakt, ik schenk geen koffie, thee en water en liever geen bezoek aan toilet.

Iedereen die zich niet lekker voelt, koorts heeft, verkoudheidsverschijnselen heeft, graag afmelden. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor mij, zodra ik klachten heb zal ik onze afspraken annuleren.
Ieder kan zich ten alle tijden gewoon afmelden, er zijn dan geen financiële gevolgen. Ook als je je zorgen maakt, bijv. omdat je zelf een kwetsbare gezondheid hebt of er kwetsbare mensen in je omgeving zijn, dan is een bezoek aan de praktijk af te raden.


Voor alle mensen die niet kunnen of willen komen kan ik een consult via beeldbellen aanbieden. Ik heb de mogelijkheid voor een beveiligde verbinding via Embloom/KPN messenger. Als je dit wenst dan zal ik een linkje sturen om je zg. E-health account te activeren.


 
©2020 Praktijk Kern Leiden